ПРЕМИУМ СЕЛЕКЦИИ КАФЕ : JAMAICA BLUE MOUNTAIN - 250GR. мляно

 Едно от най - престижните кафета в света.

Ямайка Блу Маунтин (Jamaica Blue Mountain Coffee) е рядък вид кафе, отглеждано в така наречените Сини Планини, в източната част на остров Ямайка, близо до столицата Кингстън. Известно е с превъзходния си, мек и ненатрапчив вкус.

Редкият вид кафе расте до над 3000 метра надморска височина, където богатата почва и многобройните дъждове, заедно създават чудото на гурме кафетата. Високата амплитуда и дъждовният климат се считат за най-благоприятните условия за тяхното отглеждане.

Интересен факт (а и една от тайните на уникалния вкус на кафето) е, че за разлика от другите видове кафе, които се транспортират с чували,  Ямайка Блу Маунтин (Jamaica Blue Mountain Coffee) се транспортира в дървени бъчви още от 18-ти век. Този начин на съхранение и транспортиране е запазен и до днес, което също допринася за високото качество и забележителния вкус на този вид кафе. Хармонията от мек лешников аромат, плътност и богат, мек вкус, правят Ямайка Блу Маунтин един от най-известните и търсени блендове в световен мащаб.

съдържание : кафе 100 % Арабика

Това кафе може  да бъде описано като "Champagne" или "Rolls Royce" на кафетата.
 

Произход: Ямайка

Регион: Кингстон

Ферма:  Сейнт Андрю,Сейнт Томас,Портланд и Сайнт Мери

Обработка: Традиционна обработка с ферментация и измиване.

Разновидност: Типика

Период на събиране: ноември - април

Класификация:

Печене: Средно

Нюанси и вкус: Приятно кремаво тяло с добро усещане в устата.Средно неагресивна киселинност, която се освобождава в черешов ликьор, който бавно преминава в сладост на ванилия, шоколадов крем  и дори приятен мирис на тютюн.  В послевкуса различаваме  ванилия, какао, бадеми, разтопено масло.

94,50 лв.
добави в количката
Моля, изберете:
ПРЕМИУМ СЕЛЕКЦИИ КАФЕ : JAMAICA BLUE MOUNTAIN - 250GR. мляно
Подобни продукти
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!